کارسوق مهندسی ژنتیک یک کارگاه آموزشی و پژوهشی ویژه دانش آموزان دوره متوسطه اول مدارس سمپاد می باشد که طی آن دانش آموزان با مفاهیم زیست فناوری و ارتباط آن با مهندسی ژنتیک آشنا خواهند شد. از اهداف مهم کارسوق مهندسی ژنتیک می توان به مواردی همچون : زمینه سازی تحقق اهداف سند توسعه زیست فناوری کشور، افزایش روحیه پرسشگری و پژوهشگری، پرورش خلاقیت و ایده پردازی، توانایی کار گروهی و در نهایت تبدیل ایده های اجرایی دانش آموزان به محصولات اولیه قابل دفاع در سطح دانش آموزی اشاره نمود.
دستیابی به فناوری DNA نوترکیب و انتقال ژن از یک موجود به موجود زنده دیگر منجر به ایجاد حوزه جذاب مهندسی ژنتیک در دوره زیست فناوری مدرن شد بهگونهای که ظرفیت بهره گیری از این فناوری به نحو فزاینده ای افزایش یافت. بر همین اساس کارسوق ملی مهندسی ژنتیک با همکاری ستاد توسعه زیست فناوری و سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان، از سال 1396 برای دانش آموزان دوره متوسطه اول مدارس سمپاد طراحی گردید.
جهت ثبت نام ، در حال حاضر کافی است تا نام گروه خود (گروه های 3 یا 4 نفره) را به آقای دزفولی (معاون فناوری) مدرسه اعلام نمایید.
فراخوان و ثبتنام:
در این مرحله ضمن معرفی کارسوق توسط مديرمدرسه به معلمان، دانش آموزان و اولیا، دانشآموزان علاقه مند می بايست طبق تقويم اجرایی مندرج در بخش پاياني شيوهنامه درسايت كارسوق به آدرس bio.sampad.gov.ir ثبت نام كنند. ثبت نام دانش آموزان در قالب گروه های دانش آموزی 3 یا 4 نفره صورت میگیرد. ضمنا تمام اطلاعرسانی های بعدی درخصوص دورههای آموزشی و مراحل رقابت، پس از ثبتنام دانشآموزان از طریق وبسایت کارسوق صورت خواهد گرفت و لازم است رابطین پژوهشی و دانشآموزان ثبتنام شده به طور منظم مطالب و اطلاعیههای سایت را دنبال نمایند.
تذکر : از آنجایی که امکان تغییر اعضای گروه پس از آزمون وجود ندارد، از رابطین پژوهشی محترم تقاضا میشود تا در تشکیل گروه و انتخاب همگروهی مناسب (فعال و پیگیر و دارای روحیه فعالیت گروهی و...) دانشآموزان را راهنمایی نموده تا با تشکیل گروه مناسب بتوانند در آزمون علمی کارسوق و سایر مراحل حداکثر امتیاز را کسب نمایند.
دانلود فایل شیوه نامه ششمین دوره کارسوق ژنتیک
تذکر: حدود دوسوم از سوالات آزمونی از محتوای بارگذاری شده در سایت کارسوق خواهد بود و یکسوم باقیمانده شامل اطلاعات عمومی و مطالعه آزاد است که برای این امر داوطلبان میتوانند از سایت باشگاه دانشآموزی ستاد زیستفناوری به آدرس: stbioclub.ir برای تکمیل مطالعات خود استفاده نمایند.
دانلود درسنامه اول: آشنایی مقدماتی با زیست فناوری